Tradiční Vánoční let

I my, balonáři, se těšíme na Vánoce. Jsme na tom podobně jako naši předci s jídlem. Měli jsme dlouhý půst a církev nám najednou povolila krátké období hojnosti. My slavíme, přejídáme se, máme se rádi, navštěvuje se a dáváme si dárečky. Potom bude zase dlouhé období půstu, až do jara. Špatné počasí způspbilo, že jsme během listopadu a prosince neudělali mnoho letů. O Vánocích jsme se nemohli dočkat, až alespoň trochu vykoukne sluníčko a počasí se uklidní. Udělali jsme přípravy a sešli k letu, který je asi poslední v tomto roce. Je v tom trochu sentimentu, loučení a vzpomínek, ale myšlenkami jsme nakročeni do roku 2109.

My jsme čekali do 28. prosince. Zdálo se, že se vítr trochu utišil, sluníčko vyšlo v plné parádě, jen sníh chyběl. Sešlo se nás relativně hodně, takže jsme se rozdělily do skupin a letěli na etapy. Pro start jsme si zvolili letiště Hořovice a po pár skocích, kdy jsme se vystřídali, jsme doputovali téměř až Řevnic. Ve vzduchu jsme byli déle než 3 hodiny. A jaké to bylo? podívejte se :

 

Nakonec přidám ještě pár kreativních fotek ze zahraničí:

 

 

Příště nashle u Novoročního letu! 

Jan Smrčka

Honza Smrčka

Vzduchoplavec oddaný létání balonem tělem i duší. Jeho letecké ambice dalece přesahují vyhlídkové lety. Ty si díky kontaktu s klienty vždycky náramně užívá, ale ve volném čase se pouští do větší „divočiny“.